Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Πατ Γκάρετ (1850-1908)


                                    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/da/Pat_Garrett2.jpg                                               

     Στις 29 Φεβρουαρίου 1908, πέφτει νεκρός , ύστερα από ένα πυροβολισμό στο στομάχι και έναν στο κεφάλι ο Πατ Γκάρετ, ή Πάτρικ Φλόιντ Γκάρετ όπως ήταν το πλήρες όνομά του.
   Ο δολοφόνος του ήταν ο Τζέσι Μπρέιζιλ, ένας από τους ενοικιαστές του ράντσου του, με τον οποίο ήρθε σε ρήξη για τις γίδες του που έβοσκαν χωρίς την άδεια του Γκάρετ.
   Το μοιραίο πρωινό, που οι δυο άντρες συναντήθηκαν,  ξέσπασε καυγάς μεταξύ τους και ο Μπρέιζελ σκότωσε τον Γκάρετ, του οποίου ο θάνατος ήταν ακαριαίος. Στη δίκη που ακολούθησε ο Μπρέιζελ τελικά αθωώθηκε, ακολουθώντας σαν υπερασπιστική γραμμή ότι βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα και ότι πρώτος ο Γκάρετ αποπειράθηκε να τον πυροβολήσει, κινούμενος να πιάσει το όπλο του.
   Ο Γκάρετ ήταν μια θρυλική φιγούρα του Γουέστ. Γελαδάρης, βουβαλοκυνηγός, μπάρμαν και άνθρωπος του νόμου, που διετέλεσε σερίφης και τελώνης.
   Οι "μετοχές" του απογειώθηκαν, όταν σκότωσε τον Γουίλιαμ Χ. Μπόνυ (ή και Χένρυ Μακάρτυ), πιο γνωστό σαν Μπίλυ δε Κιντ, το θρυλικό παράνομο του Γουέστ, που στα 21 του χρόνια λεγόταν  ότι είχε σκοτώσει 21 ανθρώπους.

Πατ Γκάρετ (1850 – 1908) (αναλυτική βιογραφία)

   Η αναμέτρηση του Γκάρετ  με τον Μπίλυ δε Κιντ  έχει μεταφερθεί αρκετές φορές στον κινηματογράφο,  με κορυφαίο το γουέστερν του Σαμ Πέκινπα "Pat Garett  & Billy the Kid" παραγωγής 1973, με μουσική του Μπομπ Ντίλαν (ο οποίος παίζει και στην ταινία)


Knockin on Heaven's Door - Pat Garrett & Billy the Kid
(το γνωστό τραγούδι του Μπομπ Ντύλαν, το οποίο ακούγεται στην ταινία)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Read more: http://tipsntrack.blogspot.in/2012/07/flying-twitter-bird-to-your-blog.html#ixzz2PztppVpN